Menu Close

Коли проходить сповідь у церкві

Сповідь в нашому храмі звершується в усі дні, коли правиться вечірня (див. поточний розклад), наприкінці богослужіння, а також у дні, коли правиться Божественна літургія: по буднях та по суботах – з 8:30 ранку до 9:00 (до початку літургії).

Приготування до сповіді:

  1. зробити іспит совісти;
  2. збудити в собі жаль за гріхи;
  3. постановити поправитися;
  4. визнати гріхи перед священиком у сповіді;
  5. відбути покуту, яку завдав сповідник.

Василій: – Православні ж постять від початку доби перед сповіддю та причастям, тобто з опівночі перед сповіддю та причастям нічого не їдять, не п'ють, а подружні пари утримуються від статевих стосунків.

Що казати на сповіді Розпочати її варто з визнання того, що ви є грішними перед Богом та просите його про відпущення гріхів. Спершу називайте важкі смертні гріхи і переходьте до повсякденних. Не описуйте свої гріхи детально до дрібниць, але називайте їх простими словами.

Йти сповідатися треба тоді, коли твердо постановиш змінити своє життя. Якщо людина з кимось гнівається і не має бажання помиритися, такий каянник не отримує розгрішення, а це означає, що Сповідь не відбулося, душа від гріхів не очистилася.

МОЛИТВА ПЕРЕД СПОВІДДЮ Дай мені, Господи, силу й пам'ять пригадати собі всі провини мої й висповідатися нині та покаятися. І дай мені, Благий, мудрість, щоб я ніколи вже не образив Тебе ні ділом, ні словом, ні думкою. Дай мені, Господи, глибокий жаль за гріхи й тверде переконання ніколи вже не зневажати Тебе. Амінь.





Сповідь важлива в будь-який момент життя. Без сповіді, не поможе грішникові ні молитва, ні милостиня, ні найбільша покута, бо так установив Ісус Христос. Якщо ти не можеш часто ходити до св …