Menu Close

 Скільки разів треба читати Отче наш

Читати молитву з ранку можна 12 чи 15 разів. Перш, ніж приступати до читання, потрібно пробачити всіх, а потім подумки вибачитися у тих, кого сама людина образила. Можна містити запис молитви, читати молитву подумки. Якщо читати «Отче наш» по 40 разів на день, людина буде під захистом, наприклад, від катастроф.

Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться ім'я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні, і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим. І не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого.

Найкоротший варіант молитви «Отче наш» знаходиться в найдавніших рукописах у Папірусі 75 (початок III століття), Ватиканському кодексі (IV століття) Євангелія від Луки та Синайському палімпсесті (IV століття) Євангелія від Луки.

Отче наш, що єси на небесах! Нехай святиться ім'я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі. Хліба нашого щоденного дай нам сьогодні і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим, і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого.

6-й десяток: читається 10 разів: «Богородице Діво, радуйся, Благодатна Маріє, Господь з Тобою, Благословенна Ти між жонами і благословен плід утроби твоєї, бо ти породила Спаса душ наших» і згадується Стрітення Господнє. (Молитись, щоб Божа Матір зустріла душу в час кончини і провела через страшні повітряні митарства):

Чи можна читати Отче наш щодня? Тому читати її можна за будь-яких обставин і в будь-якій ситуації. Без «Отче наш» не обходиться жодне богослужіння, жодна треба, жодна домашня молитва. У православній традиції прийнято читати «Отче наш» перед їжею.





Скільки читати молитву Отче наш? Читати молитву з ранку можна 12 чи 15 разів. Перш, ніж приступати до читання, потрібно пробачити всіх, а потім подумки вибачитися у тих, кого сама людина образила.